måndag 20 oktober 2008

Upp och ner, hit och dit.

Hej halla allihopa. Nu kommer jag antligen at internet for forsta gangen pa flera dagar .
Jag ar i Tasmanien! Det ar skithaftigt har. Valdigt bergigt, och vagarna kurvar sig upp for bergen, och sedan nedfor igen. Det kraskar i oronen. Nar vi kom iland med farjan regnade det, ajda tankte vi, men det var ingen fara, for sedan dess har det mestadels vart mycket fint vader. Det ar ju var har, och kanske lite varmare an vad det ar hemma pa varen, men inte mycket.
Bilen vi har ar en Nissan, automatlada, och hogerstyrd! Jag har kort nastan hela vagen, och borjar nu vanja mig vid vanstertrafiken. Det var inte sa svart som jag trodde, men man blir latt forvirrad, framforallt i stadstrafik, forstas.

Forsta natten sov vi i en liten by vid kusten, som hette Stanley. I ett jattefint hus med utsikt over viken osv. Andra dagen korde vi langa vagar ut i vildmarken, och stannade i en hemsk liten bergsby som hette Roseberry. En gruvstad med 1800 invanare, verkade helt dott. Sag nogra stackars barn som stog och rokte i en park, och tyckte mycket synd om dom. Hotellrummet var inte sarskilt fracht, och jag vagade nastan inte sova i sangen :(

Idag har vi akt langa vagar, genom regnskog, och prarieliknande landskap, det ar valdigt kul att kora, eftersom vagarna ar sa slingriga. Och nu ar vi i Hobart, "huvudstaden" pa Tasmanien, med 250 000 invanare. Den verkar trevlig, och vi skall stanna har i tre natter. Bildear ar svart att ladda upp, men kanske lyckas jag snart. Jag har i alla fall tagit manga skitfina bilder.

Peys!

Inga kommentarer: