fredag 14 november 2008

Frozen at flinders!

Det här handlar om ett av de häftigaste sociala experiment jag har vart med om:

Det hela började på sidan couchsurfing.com, precis som allt annat. En kille skrev att kl. 18.55, skall så många som möjligt samlas på tågstationen Flinders station i Melbourne. Klockan 19.00 skall alla frysa. Alla som är med på experimentet skall stanna upp, frysa på precis det stället, i precis den positionen, de befinner sig. Ni kanske har hört talas om liknande saker, då det har gjorts en del gånger förut, på olika ställen i världen. Han la även ut förslaget på facebook, och över 2000 människor sa att dom skulle vara med!

Jag ville absolut inte missa detta fantastiska experiment, så jag begav mig till stationen och var där i lagom tid. Ca. 18.40. Jag träffade några couchsurfare jag kände igen, och snackade ett tag. Ett butiksbiträde inne på stationen undrade om det var något skämt detta, för hon hade aldrig sett så många människor inne på stationen samtidigt. Det var fullknökat, och vakterna kollade sig oroligt omkring, och kallade på förstärkning, haha!

Så slog klockan 19.00, och det blev helt tyst. Innan hade ljudnivån varit mycket hög, men när över 1000 människor plötsligt frös, så kändes det som om man blev döv. De som inte fattade någonting försökte kryssa sig igenom en labyrint av frusna människor. Haha, det var underbart. Jag såg många förvånade ansikten, som såsmåningom övergick i gapskratt. Folk tog fram sina mobilkameror och började filma, till och med riktiga tv-kameror var på plats, då de visste om vad som skulle hända. Många underbara ställningar fanns det, till exempel 5 människor som spelade Twister, och stog helt ihopslingrade när klockan slog. Det var verkligen skitkul alltihopa!

Vakterna såg förvånade ut, men började snart vandra omkring och kolla på människor, i hopp om att dom hade någon slags kontroll över vad som hände. Någon hörde en av vakterna säga: "This is our future leaders", vilket jag tycker är en bra kommentar. När klockan slog 19.05, började alla 1000 människor jubla, så att det ringde i öronen. Jag gick bara omkring med ett gigantiskt flin i ansiktet, och tänkte att detta måste göras igen :D

Det finns hur många filmer som helst på youtube, men denna är faktiskt jag med i. Kanske inte länge, men exakt 04.37 är jag med, kolla in hela dock, för det är verkligen skitkul:
http://hk.youtube.com/watch?v=o0BEktaclec&feature=related

Peace

2 kommentarer:

Unni sa...

Fy sjutton va häftigt! Ascoolt! Jag såg dig på videon! Vem är det som har filmat det? Hur har du fått reda på att du är med i just den om det finns många?

Tor sa...

Jag kollade bara igenom några, tills jag hittade migsjälv.