tisdag 23 december 2008

Marathon

Nu har vi vart i Melbourne i 5 dagar, och jag börjar komma ikapp lite, vad det gäller bloggandet till exempel. Medans vi reste alla dessa mil, det blev föresten över 400 mil tillslut, så kom vi ofta på filmer vi ville se. Vi bestämde oss för att hafilm-maraton när vi kom "hem" till Melbourne. Sagt och gjort, vi har under de 4 senaste dagarna hyrt och kollat på: Fear and Loathing in Las Vegas, Nausicaä - Valley of the Winds, Ghost in the Shell, Hero, The Host, Wolfs Creek, Porco Rosso, Laputa - Castle in the Sky, Battle Royal, Batman - The Joker, Batman Begins, Batman - The Dark Knight, Thank You For Smoking.

Säkert fler, men jag kan inte komma på dem nu, så. Mycket bra filmer, några mindre bra och några mitt emellan. Vad har mer hänt? Jo, mitt turist-visa går ut den 11 Januari, och jag har tänkt länge nu att jag skall skaffa mig ett Working Visa, men så fort jag började researcha lite så började magknipet. Visar sig att jag för att kunna skaffa jobb-visa, måste jag åka ut ur landet, under hela ansökningen, ända tills den har gått igenom. Dessutom kommer det kosta mig några tusen.

Jag måste alltså åka till min kompis Dorian, i hans lyxhus, i Honolulu, Hawaii, i en månad. Suck, stackars mig, eller hur? Efter det kan jag komma tillbaka till Australien, plocka frukt, och på så sätt tjäna mer pengar, så jag kan stanna här längre. Hårt liv!Jag fyllde precis i ett ESTA, som i stort sett är ett dokument som tillåter amerikanska tullvakter attstoppa upp fingrarna i röven på mig, om dom så vill. Jag tror att man avskrev sig allt som heter mänskliga rättigheter och privatliv på köpet. USA är ett underbart land, Freedom and Possibilities.

Julen är snart här, och jag och Oscar har börjat köpa julklappar till familjen. Jackie skall få ett set med kryddor, eftersom hon... inte har några kryddor. Och Will skall få en spårvagn, eftersom det är ett av hans favoritord - TRAM! Resten vet vi inte riktigt än. Hursomhelst så är min present till alla er bloggläsare en hel drös bilderom dagen, i hela fem dagar!

Hurra!

3 kommentarer:

Unni sa...

Asså, jag blir så ***** arg asså!!!!!! Vill ju också till Hawaii!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bajsa på dig! Men ha det bra ändå, haha! Go jul! KRAM! //syrran =)

Tor sa...

Nananananaa, Unni får inte åka till Hawaii ;P

Unni sa...

ÅÅÅÅÅÅÅÅ! Haha, vill komma och hälsa på ju !! ; P