lördag 18 april 2009

Peace, Love and Confest

Hej civilisationen!

Jag är tillbaka. Tillbaka i verkligheten, i civilisationen. Jag har haft en fantastisk vecka på Confest, bästa festivalen jag vart på, änsålänge. Låt mig försöka att beskriva denna hemliga lilla festival. även om det är omöjligt att sätta ord på den:

När du kör in på området så ser du en flod som slingrar sig fram igenom en gles skog av gigantiska eukalyptusträd. På vägen in är det troligt att en naken man kommer fram till bilen för att sälja biljetterna, hälsar dig välkommen hem och låter dig köra vidare.
Vart du än tittar är det hippievans, nakna människor, spelande, dansande, sjungande, festande, vänliga, lyckliga människor! Vi åkte ner för en liten kulle, tog samma ställe som vi hade nyår, mitt i centrala delen av hela altihopa. Satte upp vårt grymma camp, med vanen som bas, och satte igång att chillaxa, hårt. Vi tog ut didgen, vi tog ut trumman, munspelen, en gitarr och började jamma loss.

Det som är så fantastiskt med Confest är att alla som kommer dit har en sådan otroligt öppen, kärleksfull och hjälpsam attityd. På vilken vanlig festival som helst, så har du typiska fylle-idioter som förstör stämningen för många, men på Confest finns inte ett spår av sådant. Meningen är att alla skall få sin röst hörd, och kunna ha trevligt tillsammans ute i skogen, samtidigt som man inriktar sig på personlig utveckling, såsom meditation, workshops av alla möjliga slag, diskussionsgrupper om vad du ön kan drömma om, kurser i energikontroll, tantra. You name it! Det finns ett ångtält, en lergrop, en flod, bodypainting, massage mm. mm.

Det finns en eldcirkel där dom jonglerar eld som galningar. Riktigt jäkla fantastiska galningar! Varje kväll när man går ner dit så står det säkert 30 människor och spelar trummor, 100-tals som dansar och jonglerar. Och det är meningen att alla skall vara med, alla skall testa, vem somhelst får vara med. Och när man står där nere runt eldarna, dansar och sjunger tillsammans med människor av all olika sorter, former, längder och bredder...

När man står där, och kollar upp och ylar mot den fulla månen. Då kan man skymta meningen med livet...

Ingen förstärkt musik är tillåten på området, med ett undantag. Redbeach. Jag älskar redbeach, där spelas det bara elektronisk psytrance, hela natten lång. Folk står och dansar nätterna i ända. Otroligt vilka enrgier det finns där.
Det finns även något liknande, "Silent Disco", och det var också helt fantastiskt. Där går du in på en liten "dansbana", du får ett par riktigt skjysta hörlurar, och dansar hela natten, till en Dj som spelar på 3 olika kanaler, utan att störa någon annan. Det finns många fördelar med detta, en av dem är att om du vill prata med någon, tar du bara av dig lurarna, och det är helt tyst. Och om du inte diggar musiken, har du 3 kanaler att väja mellan. Du skall veta att detta ser mycket komiskt ut, om man inte har några lurar. Tänk dig själv 40 pers som står och dansar till 3 olika rytmer, och det är helt tyst, haha!

Jag kan berätta hur mycket som helst för er om denna fantastiska "festival", men det blir ju för långt. Kanske berättar jag mer när jag lägger upp bilder senare. På vägen hem från hela kalaset stannade vi Mansfield några dagar, en liten håla där två av tjejerna vi var där med bor. Så vi festade lite där, som ett avslut på en fantastisk vecka.

Och nu är vi här igen, i Melbourne, och försöker få vanen såld. Jag kan inte säga att det går bra, men inte riktigt dåligt heller. Vi har i alla fall inte fått den såld än, och vi kommer troligtvis inte få så mycket som vi hoppades på, men vi får se. Och Oscar åker hem om 3 dagar.
Trots allt detta har jag en mycket bra känsla över livet nu, och det känns som att en vecka i kollektiv glädje, har gett mig hopp på mänskligheten och mig själv igen.
Något som dock genast slog ner detta hopp fick jag nys om precis häromdagen. Piratebay förlorade (!) rättegången mot filmindustrin! Samtidigt försöker Eu ta ett stort steg mot döden av det fria internet, genom att försöka införa en lag som helt skall kunna stänga av en person från internet (fråga mig inte hur). England har infört utegångsförbud efter 10 i centrala London för ungdomar under 16 år, i grupper av 2 eller fler. Har ni sett V for Vendetta? Detta bevisar ännu en gång att Great Britain bara ligger efter Usa på listan över sämsta länder, endast på grund av att dom gillar att slicka Bush's ass.

Så jag fick en liten kalldusch av vår underbara civilisation när jag kom tillbaka, och det är ju alltid kul att se att Sverige håller facklan både högt och långt fram i ledet. I can't wait to come home...

Men som sagt, inte ens detta kan få ned mitt humör just nu, för jag vet att varje nyår och påsk finns det ett litet ställe i norra Victoria, Australien, dit jag kan gå en vecka, och bara njuta av det fina hos djuret människan.


Peace, Love and Confest!

Inga kommentarer: